logo

Debatten

Het doel van de stichting is het op gang brengen van een maatschappelijk debat op alle niveaus en in alle sectoren over de toekomst van onze beschaving. In 2001 en 2002 organiseerde de stichting een reeks debatten, tien in het land en vijf thema-avonden in Amsterdam over beschaving en televisie, zorg, onderwijs, wetenschap en globalisering.
Het verslag van enkele debatten kunt u hier lezen.

Freek de Jonge aan het woord   Karel Glastra van Loon en Arjo Klamer in debat met Jan Kees Looise en Hans Achterhuis (VLNR) op de campus van de Universiteit Twente (26 maart 2002)  
 
Op 12 juni 2001 vond het eerste debat over de uitverkoop van de beschaving plaats in Felix Meritis in Amsterdam.
 
Karel Glastra van Loon en Arjo Klamer in debat met Jan Kees Looise en Hans Achterhuis (VLNR) op de campus van de Universiteit Twente (26 maart 2002)
 

Krant

Dame leest "Stop de uitverkoop"-krant tijdens debat in EnschedeOm het initiatief breder onder de aandacht te brengen heeft de stichting een fullcolour krant uitgebracht. Deze krant kan worden aangevraagd via reacties@stopdeuitverkoop.nl.

Definitieve tekst manifest

De definitieve tekst van het manifest 'Stop de uitverkoop van de beschaving' is te vinden op deze site. Bij de vervaardiging van de tekst is rekening gehouden met de vele reacties van deskundigen en opinieleiders uit alle sectoren van de samenleving die naar aanleiding van de publicatie van een samenvatting van het manifest in de NRC op 1 mei 2001 zijn ontvangen.

Comité van Aanbeveling

Met enige trots presenteren de initiatiefnemers het Comité van Aanbeveling van de stichting 'Stop de uitverkoop van de beschaving'. De volledige namenlijst is te vinden op deze site. Het Comité bestaat naast bekende Nederlanders, zoals bijvoorbeeld Karin Bloemen, Mies Bouwman, Jos Brink, Renate Dorrestein, Angela Groothuizen, Huub van der Lubbe en Lydia Rood uit deskundigen uit verschillende sectoren van de samenleving, zoals bijvoorbeeld Theo van Berkestein, Britta Böhler, prof.dr. G.J. Ligthart, prof.dr. B. Smalhout, Doekle Terpstra en Ine Voorham.

Donateurs gezocht

Om alle activiteiten te kunnen bekostigen roept de stichting haar sympathisanten op een donatie te geven. Het initiatief kan financieel worden ondersteund door een bijdrage te storten op giro 7394099 t.n.v. Stichting 'Stop de uitverkoop van de beschaving', Hattemlaan 52, 2573 WN Den Haag onder vermelding van 'donatie'.

Lees het manifest | Veel voorkomende vragen | Reageer op het manifest | Lees de reacties | Reactie op de reacties