Stop de uitverkoop van de beschavingVeel voorkomende vragenWat is het doel van dit burgerinitiatief?
Het doel is het op gang brengen van een breed maatschappelijk debat op
alle niveaus en in alle sectoren van de samenleving over de toekomst van
onze beschaving. Daartoe zal het manifest in de komende periode worden
toegestuurd aan een paar honderd mensen die deskundig zijn met betrekking
tot de themas die wij aanroeren in het manifest. Wij vragen hen
inhoudelijk te reageren met opmerkingen, kritiek en al dat andere dat
het stuk verder kan verbeteren. Vanzelf hopen we dat ze ook bereid zijn
het doel van onze stichting te onderschrijven. Hoe kun je een bijdrage leveren aan dit initiatief? Kun je lid worden van de stichting? Kun je het manifest ondertekenen?
Elke reactie wordt op prijs gesteld. Reageren kan door middel van het
reactieformulier op deze site. Reageren kan ook
per e-mail: reacties@stopdeuitverkoop.nl.
Deze reacties kunnen ook worden geplaatst in het gastenboek op deze site.
Geef het even aan als je publicatie niet op prijs stelt. Kan ik donateur worden?
Jazeker! Je kunt het initiatief van de stichting Stop de uitverkoop van de beschaving financieel ondersteunen. Dat kan door een bijdrage te storten op giro 7394099 t.n.v. Stichting Stop de uitverkoop van de beschaving, Hattemlaan 52, 2573 WN Den Haag onder vermelding van donatie. Overwegen de initiatiefnemers een politieke partij op te richten?
De initiatiefnemers zijn niet van plan een politieke partij op te richten. Het doel van de stichting is het op gang brengen van een brede maatschappelijke discussie over de toekomst van de beschaving, ín de politiek maar vooral ook onder de burgers. Het manifest zegt daarover: Niet alleen op politici maar op álle burgers rust de verantwoordelijkheid om de uitverkoop van de beschaving te stoppen en een verdere afbraak van de publieke zaak te voorkomen. Is het manifest een SP-initiatief?
De SP heeft in het najaar van 2000 een actie gevoerd onder dezelfde naam. Onder de intiatiefnemers van de stichting leefde de gedachte de zaak te verbreden en te onderzoeken of dit een onderwerp zou kunnen zijn voor een grote campagne in de vorm van een volkspetitie. Om de gewenste verbreding mogelijk te maken werd besloten een onafhankelijke stichting op te richten. De meeste deelnemers zijn immers zelf ook niet politiek gebonden. Het manifest is opgesteld door deze stichting Stop de uitverkoop van de beschaving. De elf initiatiefnemers zijn: Mies Bouhuys, Wouter van Dieren, Bob Fosko, Karel Glastra van Loon, Freek de Jonge, Arjo Klamer, Jan Marijnissen, Huub Oosterhuis, Dorien Pessers, Harry de Winter en Nilgün Yerli. |
Reageer op het manifest! | Lees de reacties van anderen